pondělí 11. června 2012

Ignis brunensis 2012 @ Brno

Celá akce byla před necelým týdnem, vše bylo již předem naplánováno. Vyjeli jsme autem z Blanska směrem na Brno. Jeli jsme chvíli, o to dýl jsme hledali místo na zaparkování. Nakonec jsme asi po kilometru jízdy po Přehradní mezi auty a lidmi zaparkovali na vyznačeném místě. Zdálo se, že máme nejhorší za sebou.

Museli jsme ale hledat nějaké místo, kde by se daly postavit stativy. No a nakonec jsme i to našli. Byla to loučka pod silnicí a byl odtamtud skvělý výhled, jenom dole byly stromy, takže nebylo vidět přímo na vodu. To ale nevadilo, místa jsme měli totiž na loučce hodně.

Začal ohňostroj, dělali to Číňani a měli to opravdu dobré. Jenže tam nastala velká chyba přírody! Každoročně tam na ohňostroje i v tom údolí fouká, jenže ten den bylo úplné bezvětří. Jako naschvál se vytvořil z vybuchujících kulových pum dým, který kryl přibližně polovinu celého výhledu, proto nebylo z představení vidět úplně všechno.
Je to škoda, když taková maličkost, jako vítr pomůže ke zkažení ohňostroje. Každopádně jsem si to ale užil

Celý ohňostroj trval asi 30 minut, začínal o půl 12. Tudíž logicky končil o půlnoci. Po konci jsme si sbalili saky, paky a šli hledat auto. Po nějaké té chůzi jsme auto našli, naskákali do něj a  jeli zpátky. Problém nastal za chvilku na to.

Nevěděli jsme, kde přesně jsme, takže nastalo bloudění, asi 2× jsme jezdili dokola, potřetí jsme se vrátili a namísto doleva odbočili doprava. Začali jsme se dostávat správným směrem. Pak už jen doleva, doprava a doleva a už se jelo na Kuřim - směrem domů.

Jak jsme dorazili do Kuřimi, protože to tam nikdo extra nezná, zabočili jsme někam blbě a dostali se do nějaké řiti jmenující se na J. No a tak následovala asi 5km zpět do Kuřimi. Nakonec jsme odbočili správně a někdy kolem 1:12 dorazili domů. Přiznám se, po cestě kolem Kuřimi jsem usnul asi na 15 minut.

Po tom, co jsme dorazili jsem přiběhl hned k počítači a rychle dokončoval práci do školy. Byla to maličkost, ale po tomhle už člověku trochu přecházela hlava. :)
Šel jsem spát někdy kolem půl druhé a vstával v 6.50, naštěstí. Obvykle vstávám o hodinu dřív.

Na akci nezapomenu, vydařila se spousta fotek. :)

1 komentář: